top of page

Kierrätyshuiveista uniikit laatukimonot

Yhteistyökumppanimme HanJan Kimonos kertoo

Olen Hanna. Kikkaratukkainen innostuja ja asioiden toteuttaja. Olen kirppistellyt ja ommellut vaatteita niin kauan kuin muistan. Nyt kun täytin 40 vuotta, on kiva muistella vähän menneitä. Mistä tulen, missä olen nyt ja mihin olen menossa.


Reilu kymmenen vuotta sitten asuin Jyväskylässä ja olin töissä alueen suurimmassa kirpputorimarketissa. Sain idean ja toteutin silloisen tuotemerkkini Ihanna Designin pukuesityksen kirpputorin aulassa. Persoonallista tunnelmaa loi Kerro kerro kuvastin -teema, catwalkina räsymatot ja malleina ihanat ja inspiroivat ystäväni. Kaipasin kuitenkin jotakin uutta sisältöä elämääni.


Muutto takaisin Turkuun lähestyi, ja sain yllättävän työtarjouksen vanhalta vaatetusalan opettajaltani. Vaikka koin esiintymispelkoa, otin haasteen vastaan. Vaatetusalan ammatillisena opettajana kuluikin seuraavat kymmenen vuotta. Kuulin Nextiilistä ensimmäisen kerran, kun kollegani hankki vuonna 2018 käytettyjä kansallispukuja Tuunaa mun perinne -kurssille. Olin vaikuttunut edullisista hinnoista ja vaatteiden laadukkuudesta. Ajattelin, mikä ihmeellinen paikka Tampereella onkaan, mutta ihastus unohtui nopeasti arjen kiireisiin.


Opettajuuden jälkeen pysähdyin miettimään arvojani ja sitä, millaista työtä haluaisin tehdä. Mikä inspiroi minua ja saa minut syttymään. Luovuuteni oli osittain edelleen jumissa, kunnes tapasin ihanan mieheni, Jan-Erikin 3.11.2020. En voi uskoa, mitä vuodessa on tapahtunut. Olen löytänyt intohimon tekemiseen uudelleen. Esittelimme HanJan-malliston viime kesänä Natural High Heeling -festareilla, ja sen suosio ylitti odotukset. Mallisto on arvojemme mukainen; siinä yhdistyy ekologisuus ja luonnonläheisyys ainutlaatuiseen kädenjälkeeni. Nautin myös asiakaspalvelusta.Nextiilin olemassaolo putkahti mieleeni uudestaan, kun pohdimme, mistä löytäisimme lisää materiaaleja. Löysin yhteystiedot helposti. Puhelu jännitti, mutta rentouduin heti kun kuulin Helenan ystävällisen äänen. Toiminnan ihmisenä olin innoissani – yhteistyö oli heti sujuvaa.


Tampere ei ole kaukana Turusta, ja siellä käyntiin voi yhdistää kivasti muuta puuhaa, kuten Särkänniemi-vierailun tyttäreni kanssa. Odotan innolla jo tulevia löytöretkiä. Työ voi olla luovaa seikkailua.

Olen myös oppinut nauttimaan hetkestä ja unelmoimaan isommin!


Käy tutustumassa tarinaamme Instagramissa @hanjankimonos ja verkkokaupassamme https://holvi.com/shop/hanjankimonos

Inspiroivaa loppusyksyä!


Hanna Perho / HanJan


Comments


bottom of page