top of page
Fabric Detail

Mikä Nextiili?

KIERTOTALOUSOSAAMISEN EDELLÄKÄVIJÄ, KÄSITYÖLÄISEN MATERIAALIPANKKI, VINTAGEVAATTEIDEN VAALIJA

maude-frederique-lavoie-EDSTj4kCUcw-unsp

 

Taustalla

MIKSI NEXTIILI RY?

Nextiili on aloittanut toimintansa 1. lokakuuta 2015 osana Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:tä. Lahjoituksena saatavan tekstiilin määrän kasvusta johtuen sekä vahvistaaksemme kiertotalousosaamista perustettiin Nextiili ry 1.4.2021. 

 

Lajiteltavan tekstiilin massa kasvaa kasvamistaan ja viimeistään vuonna 2025 voimaanastuva jätehuoltolaki tulee velvoittamaan jätehuoltotoimijoita ja kotitalouksia kierrättämään poistotekstiilit omana jakeenaan. Haluamme olla alusta asti mukana tässä muutoksessa ja osaltamme edistää kiertotalouden sekä ekologisuuden kulttuuria yhteiskunnassamme.

Nextiili pilotoi parhaillaan poistotekstiilin keräystä Pirkanmaalla yhteistyössä Pirkanmaan jätehuollon kanssa. 

HALLITUS

Puheenjohtaja
Sari Tuomaala
 

Sihteeri
Emppu Nurminen
 

Muut jäsenet

Helena Käppi

Tiitta Lehtiö

Jenny Epäilys

 

PYRKIMYKSENÄ TEHDÄ HYVÄÄ


 
Vastuullisuus
 

Nextiili ry haluaa olla vastuullisuuden edelläkävijä tekstiilinkierrätyksen toimijoiden joukossa. Vastuullinen toiminta on avointa ja eettistä.

  • Työmme perustuu yhteistyöhön lahjoittajien, työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa.

  • Tarjoamme mahdollisuuden väylätä poistotekstiiliä tutkittuun tietoon ja jatkuvaan arviointiin pohjautuvan etusijajärjestyksen mukaisesti.

  • Koulutamme tulevaisuuden tekstiilinlajittelun osaajat. Arvostamme jokaista työntekijäämme ja sitoudumme huomioimaan työhyvinvoinnin ja tarjoamaan turvalliset työolot/olosuhteet.

  • Käytämme harkiten meille lahjoitetun materiaalin ja osallistumme aktiivisesti tekstiilin kiertotalouden uudistamiseen.

Vastuullisuudella tarkoitamme vastuuta tekstiilin kiertotaloudessa pitämisessä etusijajärjestyksen mukaisesti.

 

Haluamme palvella kouluja, harrastajapiirejä, taiteilijoita ja pienyrittäjiä ja toimia samalla mahdollisimman ekologisesti ja ympäristöä kunnioittaen.

 

Työyhteisömme tärkeimmät vastuullisuustavoitteet ovat ekologisuus, yhdenvertaisuus, toisten auttaminen, oikeudenmukaisuus ja tarve kehittää työtä ja työyhteisöä.

Red Shoes

LUE LISÄÄ

Millainen on syntytarinamme 

 

Kuinka tarkkasilmäinen 8-vuotias saa äitinsä vaihtamaan uraa ja kuinka määrätietoisuudella ja yhteistyöllä tullaan Suomen tekstiilinkierrätyksen edelläkävijäksi?

bottom of page