top of page

Maton ja ryijyn lumipesu

Talven lumiset pakkaskelit kannattaa käyttää hyödyksi ja suorittaa kodin matoille ja ryijyille lumipesu. Erityisesti vesipesuun soveltumattomille villamatoille lumipesu on helppo keino raikastaa ja puhdistaa matto. Myös suuret, märkänä hurjan painavat puuvillamatot on kätevä puhdistaa lumessa. Sen sijaan silkkimatoille ja liimalla kiinnitetyille matoille, kuten paperimatoille ja tuftatuille villamatoille, lumipesua ei suositella.


Maton ja ryijyn lumipesu
Maton ja ryijyn lumipesu: pakkassäät kannattaa hyödyntää tekstiilien hoidossa. Valitse harja pestävän materiaalin mukaan – voit käyttää esim. vaateharjaa tai matto- ja kalusteharjaa lumipesun tekoon.

Lumipesu tekee matoista ihanan puhtaita ja raikkaita. Kun maassa on puhdasta kuivaa puuterilunta, kannattaa tarttua toimeen!


Vinkki kerrostaloasujille: maton ja ryijyn lumipesu onnistuu myös ilman omaa pihamaata. Hae sopiva määrä puhdasta lunta parvekkeelle ja tee lumipesu esim. parvekekaiteen päällä harjaamalla lunta maton pintaan.


Näin teet lumipesun matolle/ryijylle:


  1. Imuroi tai pudistele matosta irtoroskat ja pölyt

  2. Vie matto ulos jäähtymään parin tunnin ajaksi, jottei lumi sula huoneenlämpöisen maton pintaan

  3. RÄSYMATOT: Levitä matto hangelle ja nostele mattojen päälle ohut kerros lunta. Harjaa mattoa kuteiden mukaisesti molemmin puolin. NUKKAMATOT: Laita matto nukkapuoli alaspäin lumeen. Tamppaa mattoa aivan kevyesti mattopiiskalla.

  4. Nosta matto mattotelineen päälle, harjaa tai ravistele lumet pois.

  5. Anna maton kuivua sisätiloissa, ennen kuin levität sen lattialleSanna | Nextiili


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page