top of page

Loved by NXT -verkkokauppa myy vaateaarteita

Päivitetty: 14. tammik. 2022

Vaatteen uudelleenkäyttö on ekologinen ratkaisu


Nextiili avasi käytettyjen vaatteiden ja asusteiden verkkokaupan käytettyjen tuotteiden jatkokäytön helpottamiseksi. Loved by NXT -verkkokauppa on vastaus kasvaneeseen kysyntään Nextiilin second-hand-vaatteiden ostamisesta myös etänä, ympäri Suomen.


Loved by NXT -verkkokauppa on käynnistetty naistenvaatevalikoimalla poimimalla siihen vintagevaatteiden parhaita helmiä ja uudempia erikoisuuksia. Ekologisten periaatteiden mukaisesti tarjolla on myös pikkuvikaisia, joista saa pienellä kohennuksella laadukasta päällepantavaa. Lähitulevaisuudessa verkkokaupan valikoimaa kasvatetaan ja myyntiin lisätään miesten vintagevaatteita ja asusteita.​Ennen vaatteet tehtiin kestämään, mikä näkyy vintagetuotteiden laadussa edelleen. Vintagetuotteet ovat usein myös tavallisuudesta poikkeavia, minkä avulla omaa persoonallista tyyliä on helpompi toteuttaa. Pukeutumisessa oman tyylin rakentaminen on kannattavampaa ja ekologisempaa kuin jatkuva uusien trendien seuraaminen. Käytetty vaate on useimmiten eettisempi ja ekologisempi valinta kuin uutena ostettu tuote.


Ekologisuus ja ympäristönsuojelu ovat aikamme avainsanoja ja koskettavat meitä kaikkia. Käyttämällä vaatteita niiden elinkaaren loppuun saakka sekä ostamalla ja korjaamalla käytettyjä vaatteita otamme askelia entistä ympäristöystävällisempään suuntaan, kohti kiertotaloutta ja uusia mahdollisuuksia.


Kiertotalous on osa ekologista elämäntapaa

Nextiilissä vintageksi luokitellaan viime vuosituhannella valmistetut laatuvaatteet ja -tekstiilit sekä jotkin ikoniset tuotemerkit. Loved by NXT -verkkokaupasta löytyy 1950-luvun siistiä eleganssia, 1960-1970-lukujen ihanan villejä kuoseja sekä 1980- ja 1990-lukujen ihmeellisen outoja, rohkeita ratkaisuja. Tuotteita on tarjolla neljässä kuntoluokassa: erinomainen, hyvä, kohtalainen ja pelasta minut.


Mukana on harvinaiseksi käyneitä menneiden vuosikymmenten tuotemerkkejä ja tietenkin suomalaisia ajattomia klassikoita muun muassa Vuokon, Marimekon ja Kaisu Heikkilän tuotannoista. Verkkokaupan ydinsisältöön kuuluvien kotimaisten laatumerkkien tuotteet kestävät edelleen kulutusta ja aikaa. Priimakuntoisten tuotteiden lisäksi ostettavissa on myös vintageaarteita, jotka pienet korjaukset tai osaava tahranpoisto voi palauttaa mallikkaaksi vaatteeksi. Kaikki tuotteet ovat kuluttajien Nextiiliin tai kierrätyskeskuksiin Tampereelle lahjoittamia.


Verkkokauppa nimettiin Nextiilin sosiaalisessa median kanavissa pitämän nimikilpailun ideoiden pohjalta. Saimme kilpailusta ilahduttavan hyviä vaihtoehtoja, joiden pohjalta nimi muodostettiin.


Nimeen haluttiin tunnetta siitä, miten arvokkaaksi me Nextiilissä koemme yksilöllisten vaatteiden pelastamisen. Elämää nähneet vaatteet kertovat lajittelupöydällä omaa tarinaansa. Haluamme työmme olevan osa arvostamisen ja välittämisen ketjua. Loved by NXT viittaa arvostukseen ja lempeyteen, jolla monia laadukkaita vaatteita on varmaankin pidetty ja jolla myös haluamme mahdollistaa niille jatkoaikaa ja pääsyn uudelleen ihailtaviksi, seuraaville käyttäjille.


Näemme arvoa huonokuntoisilla, korjausta vaativillakin tuotteilla. Kannustamme harkitsevaan ostamiseen sekä luovaan ajatteluun ja ongelmanratkaisuun. Vaatteiden uudelleenkäyttö ja loppuun asti hyödyntäminen on merkityksellinen teko myös elinympäristömme hyväksi. Hankkimalla ja käyttämällä käytettyjä vaatteita olet mukana välttämässä ympäristöä kuluttavaa ja saastuttavaa pikamuotia ja ohjaamassa vaateteollisuutta kohti parempia ja kestävämpiä toimintatapoja.


Loved by NXT -verkkokaupan löydät osoitteesta www.lovedbynxt.fi

 
Termejä

Uudelleenkäyttö: Tuote tai sen osa käytetään uudelleen samaan tarkoitukseen kuin mihin se on alun perin suunniteltu – tekstiileissä myös materiaalin käyttö uuden tuotteen materiaalina

Vintage: Viinisanastosta peräisin oleva termi viittaa nykyään vaihtelevasti, käyttöyhteydestä riippuen menneiden vuosikymmenten laatutuotteisiin. Nextiilissä vintagetuotteina pidetään pääasiassa ennen vuotta 2000 valmistettuja laatuvaatteita ja -tekstiilejä.

Kiertotalous: Talousmalli, jossa käytössä olevien tuotteiden ja materiaalien arvoa hyödynnetään mahdollisimman pitkään ja kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen ja materiaalin uudelleenkäyttöön. Tavoitteena on tuotteen tai materiaalin mahdollisimman pitkä elinkaari, jätteen ja hukan välttäminen sekä luonnonvarojen säästäminen.

Pikamuoti: Vaateteollisuutta, jonka ydintä ovat halvat hinnat ja matalat kulut sekä tuotteiden nopea kierto, jatkuvat uutuudet ja lyhyt käyttöikä. Pikamuotiteollisuutta pidetään suurena ympäristön saastuttajana, matalapalkkaisen työvoiman hyväksikäyttäjänä ja veronkiertäjänä.Comments


bottom of page