top of page
eukalyptus ja inkivaari.jpg

KIERTO –Kiertotaloudesta kasvua -hanke

UUTTA TYÖTÄ JA OSAAMISTA KIERTOTALOUDEN YMPÄRILLE

  


Tavoitteemme

 

MITÄ HANKKEESSA TAPAHTUU?

Nextiilin roolina KIERTO -Kiertotaloudesta kasvua -hankkeessa (tuttavallisemmin KIERTO-hanke) on toimia kierrätystekstiilien asiantuntijatahona, oppimisympäristönä ja promoottorina. Toimimme yhdessä muiden osatoteuttajien kanssa, mutta päätavoitteemme Nextiilin toiminnan kehittämiseksi ovat seuraavat:

SHOP IN SHOP / SHOWROOM
 

1.6.2022 on Nextiilin myymälään avattu UUSIO Upcycling -alue tarjoamaan kädentaitajille ja yrittäjiksi aikoville mahdollisuuden markkinoida omia tuotteitaan Nextiilissä.

 

Onko sinulla omia kiertotaloustuotteita, joita haluaisit myyntiin tai kiinnostaako käsityöyrittäjyys ja toivoisit tukea tuotekehitykseen? Tule hankkeen asiakkaaksi, niin autamme mielellämme sinua haaveessasi eteenpäin.

OSAAMISEN KEHITTÄMINEN
 

Nextiilissä on mahdollista kehittää osaamistaan monella eri osa-alueella. Meillä voit suorittaa Kierrätystekstiilin lajittelu -tutkinnonosan ja tarjoamme myös mahdollisuuden suorittaa eri tutkinnonosia mm. seuraavista perustutkinnoista: Liiketoiminta, Luonto- ja ympäristöala sekä Tekstiili- ja muotiala. Järjestämme hankejakson aikana myös infoja ja koulutuksia kiertotalouteen liittyen. 

 

Haluaisitko kartuttaa taitojasi yllämainittujen koulutusten parissa? Nextiilissä tutkinnonosia voi suorittaa työn ohessa leppoisassa ilmapiirissä. Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää. Omista infotilaisuuksistamme ja koulutuksistamme ilmoittelemme kotisivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissamme. Stay tuned!

KERÄYSPALVELU
 

Tulemme kehittämään keräyspalvelulle toimintamallia, joka mahdollistaa yrityksille kierrätysmateriaalien helpomman saatavuuden. 

KORJAUSOMPELU
 

Tulemme luomaan toimintamallin ja tilausjärjestelmän korjausompelupalvelua varten. Hankkeessa edistetään Nextiililtä usein tiedustellun korjauspalvelun käynnistämistä, etsitään ompelijoita yhteistyökumppaniksemme, jotta asiakkaidemme olisi helpompi vaalia tekstiilejään ja vaatteiden elinkaarta saataisiin pidennettyä. Tärkeässä asemassa on myös kädentaitojen merkitys paremman tulevaisuuden luomisessa. 

Oletko sinä, ompelija tai vaatturi, etsimämme yhteistyökumppani korjausompelupalvelun toteuttamiseksi? Ole rohkeasti yhteydessä, sillä kauttamme voit työllistyä ekologisin arvoin varustettuun työhön. 

eukalyptus ja hedelmat.jpg
eukalyptus ja hedelmat.jpg

 
 
Hankkeen taustalla
 

MIKÄ KIERTO-HANKE?

KIERTO – Kiertotaloudesta kasvua -hanke on Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden koordinoima kumppanuushanke, jossa luodaan uutta työtä ja osaamista kiertotalouden ympärille. KIERTO-hanke toteutetaan yhteistyössä osatoteuttajien kanssa. Osatoteuttajina hankkeessa toimivat Ekokumppanit Oy, Nextiili ry, Tampereen Evankelis-Luterilainen seurakuntayhtymä, Sopimusvuori ry sekä TITRY ry. Hankkeen kokonaisbudjetti on 1,09 miljoonaa euroa ja sen päärahoittajana toimii Euroopan Sosiaalirahasto. Hanke toteutetaan ajalla 1.12.2021-31.8.2023.

 

KIERTO-hankkeen kohderyhmänä ovat 18–29-vuotiaat tamperelaiset heikossa työmarkkina-asemassa olevat nuoret työttömät työnhakijat, yritykset, kolmannen sektorin toimijat sekä kaupungin eri yksiköt ja päättäjät.

YHTEYSTIEDOT

Projektikoordinaattori
Piia Tuominen
piia@nextiili.fi
0400 455 288

Projektityöntekijä
Anri Mäntyvaara
anri@nextiili.fi

Projektityöntekijä

Anni Vilkko

anni@nextiili.fi

 

vipuvoimaa-01.png
bottom of page